MyWatch.nu

TAG Heuer
Hem > TAG Heuer

TAG Heuer klockor

Det schweiziska märket TAG Heuer producerar sedan starten 1985 lyxklockor som utmärker sig genom hög kvalitet, bra hållbarhet och hög precision, och är bland de mest populära märkena inom exklusiva klockor.

Populära TAG Heuer klockor

I och med deras höga precision har TAG Heuer-klockor sedan länge fått en stark koppling till sport och officiellt använts i sammanhang som Formel 1 och Olympiska spelen. Populära modeller includerar bland annat Aquaracer, MONACO och Formula 1.

TAG Heuer Aquaracer

Bildkälla: TAG Heuer

Passar för: Dykare och simmare

Cirkapris: 5 000-60 000 kronor beroende på modell och material

Aquaracer är en exklusiv klocka från TAG Heuer med snygg utformning som utstrålar en atmosfär av fart och sport. Den är utformad i rostfritt stål med ett högkvalitativt och tåligt armband av gummi, och tål att tas med under vattnet på upp till 300 meters djup under ytan. En praktisk och snygg klocka för dykare och simmare.

Köp online

TAG Heuer MONACO

Bildkälla: TAG Heuer

Passar för: Den klockintresserade som önskar en distinkt och historiskt viktig klocka

Cirkapris: 14 000-460 000 kronor beroende på modell och material

MONACO är en lyxig TAG Heuer-klocka med en distinkt kvadratisk design och mindre urtavlor med kronografer för timmar och minuter inuti huvudurtavlan. Den blev känd genom dess användning i filmen Le Mans från 1969, och är fortfarande förknippad med skådespelaren Steve McQueen och motorsport. En praktisk och stilig klocka med ett ikoniskt utseende.

Köp online

TAG Heuer Formula 1

Bildkälla: TAG Heuer

Passar för: Den sportige och aktive nästan oavsett budgetnivå

Cirkapris: 2 500-75 000 kronor beroende på modell och material

Formula 1 är en energisk och lyxig klocka som tydligt inspireras av racing och motorsport, som trots sin kvalitet samtidigt utmärker sig av sitt låga ingångspris. Klockan verkligen andas sport och har läcker utformning med högkontrasterande färger, och är både stöttålig och vattenresistent på upp till 200 meters djup. En utmärkt klocka för den med aktiv livsstil.

Köp online

TAG Heuer Carrera Calibre

Bildkälla: TAG Heuer

Passar för: Racerförare och entusiaster

Cirkapris: 7 000-600 000 kronor beroende på modell och material

Carrera är lyxiga TAG Heuer-klockor utformade för såväl professionella racerförare som entusiaster, som utstrålar racing och fart. De är praktiskt utformade för detta ändamål, med urtavlor som lätt läses av med ett ögonkast även när du kör, och har samtidigt ett sofistikerat och stiligt utseende som passar även utanför bilen.

Köp online

TAG Heuer Connected

Bildkälla: TAG Heuer

Passar för: Den som tränar eller motionerar

Cirkapris: 7 000-60 000 kronor beroende på modell och material

Connected är en lyxig smartklocka från TAG Heuer med operativsystemet Android, som riktar sig till dig som tränar eller motionerar, med komfort och funktioner som mätning av hjärtslag och hastighet. Den är dessutom vattenresistent och därmed även lämplig för dig som simmar. En av de bästa lyxsmartklockorna som finns på marknaden.

Köp online

Vanliga frågor om TAG Heuer klockor

Här hittar du svar på vanliga frågor gällande TAG Heuer-klockor.

Hur ofta ska man serva sin TAG Heuer?

Ungefär en gång vart femte år. Klockor som används mycket eller utsätts för påfrestningar bör ses över oftare, och de som bara används ibland behöver inte servas lika ofta.

Vad får man betala för en TAG Heuer-klocka i pris?

På många Tag Heueur är pris inte ett problem, utan det finns ingångspris på 2 500 kronor. Självklart finns det även dyrare varianter för den som vill ha en särskilt lyxig klocka.

Är TAG Heuer bra klockor?

Ja, de är kvalitativa klockor som är kända för sin precision. Samtidigt har de relativt låga ingångspris, och är därmed bra för de som har lägre budget eller ska skaffa sin första lyxklocka.

TAG Heuers historia

Det schweiziska märket TAG Heuer grundades 1860 av den då tjugoårige urmakaren Edouard Heuer i Saint-Imier i nordvästra Schweiz under namnet Uhrenmanufaktur Heuer AG. Han gjorde 1887 namn för sig genom uppfinningen av den oscillerande pinjongen, som fortfarande i modern tid används i mekaniska kronografer. På 1910-talet utvecklade företaget kronografer för användning i flygplan och bilar, och de har sedan dess varit väldigt starkt kopplade till motorsporter och bilkörning, med många samarbeten på området.

Heuer köptes upp av det luxemburgiska Techniques d’Avant Garde 1985, och fick därmed sitt nuvarande namn. 1999 köptes de igen upp av det franska LVMH, och är fortfarande kända för sina klockors höga precision och koppling till motorsport.