MyWatch.nu

Köpa herrklocka
Hem > Herrklockor

Köpa herrklocka – 5 tips

Ska du köpa herrklocka, men har svårt att bestämma dig för vilken modell du ska välja? Det finns mängder med olika klocktyper att tillgå, så valet kan kännas riktigt svårt. Men låt oss hjälpa dig att hitta rätt! Vi ger dig fem tips på hur du kan tänka kring val av modell, material, funktioner med mera. Här kan du även läsa om var du kan få tag på klockor online, och få tips på populära varumärken. Läs mer i vår guide och få mängder med inspiration när det är dags att köpa herrklocka.

1. Köp klocka till herr från en seriös aktör

När du ska köpa klocka till herr, är det viktigt att du vänder dig till en seriös återförsäljare.
För att köpet ska bli tryggt och säkert bör du försäkra dig om att företaget du handlar från erbjuder en bra produktförsäkring med garanti.

Om du vill vara säker på att du får en klocka för herr som håller måttet kan du söka dig till en smyckes- och/eller klockkedja som har funnits med länge i branschen. Då kan du även få något som du kan matcha med andra smycken, så som halsband, ringar och örhängen. Många återförsäljare har garanti på samtliga klockor i sortimentet, samt möjlighet till att lägga till ett trygghetspaket.

2. Exklusiv eller billig herrklocka?

Står du i valet och kvalet om du ska välja en exklusiv eller billig herrklocka? Klockor varierar ofta kraftigt i pris, men en billigare klocka behöver inte alltid vara ett sämre alternativ än en dyr modell – och vice versa. Söker du efter ett riktigt lyxigt märke, så kan vi rekommendera dig varumärket Breitling som utmärker sig för sin kvalitet och exklusivitet. Är du i stället ute efter ett något billigare alternativ kan du spana in varumärket Citizen, som erbjuder kvalitativa klockor till ett relativt lågt ingångspris. Läs mer och hitta fina Breitling-klockor och Citizen-klockor.

3. Användningsområden

När du ska välja herrklocka bör du helt och hållet utgå din livsstil och dina behov. Fundera över hur du tänker använda klockan i din vardag. Har du ett aktivt jobb kan behoven se annorlunda ut än om du har ett stillasittande kontorsjobb. Hållbarhet och extrafunktioner är med andra ord två viktiga punkter att tänka igenom innan du gör ditt val. Oavsett vilken typ av herrklocka du föredrar, finns det något för alla!

4. Material

Herrklockor finns i en mängd olika materialtyper, där stålklockor är ett av de allra vanligaste alternativen. Nedan kan du läsa mer om olika exempel på material, och till vilken stil de passar bäst in på.

Herrklockor i stål

De mest vanligt förekommande materialen bland herrklockor i stål är ädelstål och rostfritt stål. På grund av stålets renhet, kan materialet även användas av allergiker. Stålklockor finns i en rad olika utseenden, och kan både ha en tunn eller mer robust design. Stålklockor signalerar både attityd och sportighet – och passar för dig som vill synas lite extra.

Herrklockor i guld

Herrklockor i guld passar bra för lite finare tillställningar, och gör sig bra ihop med en kostym. Självklart går guldklockor även ihop med en elegantare vardagslook. Guldmaterialet ger både ett intryck av exklusivitet och stilsäkerhet. Ofta finns det flera nyanser att välja på – så som vitguld, roséguld eller gulguld.

Herrklockor i titan

Herrklockor i titan är både starkare och lättare än vanliga stålklockor. De är ofta därför mer reptåliga och mindre känsliga för yttre påfrestningar. Liksom stålklockor är titanklockor mer passande för allergiker. För dig som vill kunna använda din klocka i flera olika sammanhang, är titanklockan ett perfekt val.

5. Urteknik

Lika viktigt som det är att du väljer ett passande material till herrklockan, är det även att välja ett lämpligt urverk. Idag finns många tekinker på urverk – så som batteriteknik, kvartseknik och mekanisk teknik. Batteriteknik är det allra billigaste alternativet, men kräver också att du byter batteriet regelbundet. Klockor med kvartsteknik kräver inte lika frekventa batteribyten, och är vanligtvis lite dyrare. Den allra mest lyxiga urtekniken för herrklockor är den mekaniska varianten. Du behöver aldrig byta batteri, utan det räcker att vrida uret med en spak som sitter utanpå klockan.