MyWatch.nu

Patek Philippe
Hem > Patek Philippe

Patek Philippe klockor

Patek Philippe är världens äldsta fortfarande aktiva märke som kontinuerligt har producerat klockor – det grundades redan 1839 – och är känt för sina klockors bra hållbarhet och deras höga kvalitet, samt för att ha producerat världens dyraste klocka.

Populära Patek Philippe klockor

Patek Philippe-klockor är kända för sin hållbarhet och för att ha gått upp i värde genom åren, och går därför ofta i arv från generation till generation. Bland deras populära kollektioner ingår Aquanaut, Nautilus och Calatrava.

Patek Philippe Aquanaut

Bildkälla: Patek Philippe

Passar för: Den moderne klockägaren som är aktiv utanför kontorstimmarna.

Cirkapris: 170 000-4 600 000 kronor beroende på material och modell

Aquanaut är en klocka som Patek Philippe introducerade 1997 med en modern och pigg utformning inspirerad av Nautilus. Den är både tålig och stilig, och introducerar ett armband kallat Tropical som står emot UV-strålning, saltvatten och slitage, och gör därmed Aquanaut till en lyxig och exklusiv klocka både för kontoret och fritiden.

Köp online

Patek Philippe Nautilus

Bildkälla: Patek Philippe

Passar för: Den som söker både stilig tidslöshet och pigg sportighet

Cirkapris: 100 000-10 000 000 kronor beroende på modell och material

Nautilus är en klassisk Patek Philippe-klocka som samtidigt är lyxig och sportig, och som med sina rundade rektangulära utformning ser elegant ut och fortfarande håller måttet sedan dess introduktion 1976. Klockan kommer i många material, både rostfritt stål och ädelmetaller, och både helt i ett material och i en snygg tvåtonsdesign. En utmärkt klocka som utstrålar lyx och klass.

Köp online

Patek Philippe Calatrava

Bildkälla: Patek Philippe

Passar för: Den som söker ett sofistikerat armbandsur med tidlös design

Cirkapris: 31 000-1 200 000 beroende på modell och material

Calatrava är en tidlös klocka från Patek Philippe som med sin enkla och sofistikerade utformning utstrålar klass och elegans, och som i form av Patek Philippes flaggskeppsprodukt har varit populär ända sedan dess introduktion 1932. I och med dess långvarighet finns det många modeller med något olika specifikationer; vissa visar exempelvis datum, medan andra enbart visar timmar, minuter och sekunder.

Köp online

Vanliga frågor om Patek Philippe klockor

Här hittar du svar på frågor inför att köpa en Patek Philippe-klocka.

Vad får man betala för en Patek Philippe i pris?

Billigare modeller ligger på omkring 30 000 kronor, medan det knappt finns något tak för den som vill ha en riktigt exklusiv klocka och har pengarna för det.

Är Patek Philippe världens dyraste klocka?

Ja, världens dyraste klocka är Patek Philippes Grandmaster Chime Ref. 6300A-010, som såldes för hela 31 miljoner amerikanska dollar på en auktion i Gèneve år 2019.

Patek Philippes historia

Patek Philippe grundades ursprungligen 1839 i Gèneve av de polske urmakarna Antoni Patek och Franciszek Czapek under namnet Patek, Czapek & Cie. Patek och Czapek gick 1845 efter meningsskiljaktigheter skilda vägar: Czapek startade sitt eget märke, Czapek & Cie, medan Patek och den franske urmakaren Adrien Philippe tillsammans fortsatte verksamheten som Patek & Cie. Det har sedan dess bytt namn några gånger, innan det fick sitt nuvarande.

Patek Philippe köptes 1932 upp av Charles och Jean Stern, och Stern-familjen har sedan dess ägt märket. Deras klockor har blivit populära och förs ofta vidare från generation till generation, och är värdefulla på andrahandsmarknaden: av de tio dyraste klockor som har sålts på auktion är sju från Patek Philippe, däribland den dyraste.