MyWatch.nu

Hublot
Hem > Hublot

Hublot klockor

Hublot är ett schweiziskt märke som grundades 1980, långt senare än många av sina konkurrenter, men som snabbt har blivit ett stort namn inom lyxklockornas värld och har vunnit många priser för sin höga kvalitet.

Populära Hublot klockor

Hublot gör klockor som utmärker sig genom sina unika kombinationer av material, tillsammans med bra design och högkvalitativt hantverk, och drog som exempel ursprungligen uppmärksamhet till sig genom sin kombination av guld och gummi. Populära kollektioner inkluderar Big Bang och Classic Fusion.

Hublot Big Bang

Bildkälla: Hublot

Passar för: Den som vill kombinera avspänt med lyxkänsla

Cirkapris: 40 000-3 600 000 kronor beroende på material och modell

Big Bang Steel

Big Bang Steel är en Hublotklocka som liksom de flesta av deras modeller involverar en kombination av material: här är det stål, keramik och gummi. Den utmärker sig genom sitt texturerade armband som ger denna lyxklocka ett sportigt och avspänt intryck, samt sin industriella design med självsäker geometrisk design. En klocka för den som vill kombinera sport med lyx.

Big Bang Unico

Liksom Big Bang Steel är Big Bang Unico en lyxklocka som kombinerar en känsla av sportigt och avspänt med industriell och geometrisk design, men känns samtidigt modern i sin utformning, med självsäker användning av färg. Den står ut från mängden, och är en klocka för den som vill ha något unikt.

 

 

Köp online

Hublot Classic Fusion

Bildkälla: Hublot

Passar för: Den som vill kombinera ledighet med klass och lyx för ett lägre pris

Cirkapris: 20 000-1 600 000 kronor beroende på modell och material

Med Classic Fusion har Hublot gjort en klocka som känns avskalad med en ren och elegant utformning – något som är särskilt tydligt med dess urtavla. Denna tillbakaskalning ger den ett klassiskt och stiligt utseende, samtidigt som den har ett bekvämt justerbart alligatorarmband för en avspänd känsla. Med ett lägre ingångspris blir den dessutom en lättare ingångsport till att köpa Hublot.

Köp online

Hublot MP-05 LaFerrari

Bildkälla: Hublot

Passar för: Den mekaniskt intresserade som vill ha en unik och futuristisk lyxklocka

Cirkapris: 2 000 000 kronor och uppåt beroende på modell och material

Med MP-05 LaFerrari står Hublot verkligen ut, med en futuristisk och mekanisk utformning helt olik alla andra klockor, som samtidigt känns lyxig. Den tar visuell inspiration från bilmotorer, och är fascinerande för mekanik- och science fiction-entusiaster – och samtidigt praktisk, med hela 50 dagars laddning och med siffror belagda med SuperLuminova för att kunna avläsas även i mörkret.

Vanliga frågor om Hublot klockor

Här hittar du svar på frågor inför att köpa en Hublot-klocka.

Vad kostar en Hublot?

Ingångspriset är omkring 20 000 kronor, medan de allra dyraste och mest exklusiva kostar över tre miljoner kronor. Det finns alltså ett mycket brett spann prisklasser för olika budgetar när du köper Hublot online.

Vad betyder Hublot?

Hublot är franska för fönsterventil – det vill säga små runda fönster på fartyg. Namnet togs från märkets första klocka, som utformades med just fönsterventiler som visuell inspiration.

Hur ser man om en Hublot-klocka är äkta?

Hublots klockor använder sedan 2009 sig av ett system involverande smartkort och uppkoppling mot Hublots servrar för att digitalt bekräfta att en klocka är autentisk och inte en kopia.

Hublots historia

Det schweiziska märket Hublot grundades 1980 av Carlo Crocco, en italiensk urmakare som tidigare hade arbetat på det italienska Binda Group, efter att han hade spenderat tre år på efterforskning och utformning av märkets första klocka. Denna kallades också Hublot, efter det franska ordet för fönsterventiler på fartyg, och blev en stor kommersiell succé redan under sitt första år på marknaden.

Crocco lade mycket tid och energi på att utforma klockor samt välgörenhetsarbete, och letade därför efter hjälp med att sköta företaget: 2004 blev Jean-Claude Biver från märket Omega VD för Hublot, och under dennes regim lanserade Hublot sin populära kollektion Big Bang, som vann priser och drog mycket uppmärksamhet till märket. Sedan 2008 ägs Hublot av franska LVHM.