MyWatch.nu

Klocka till barn
Hem > Barnklockor

Klocka till barn – Tips inför köpet

Är du på jakt efter en klocka till barn? Det finns många olika modeller av barnklockor, med en rad olika funktioner. Modellerna kan exempelvis ha inbyggd språkhjälp, GPS eller aktivitetsspårning. Innan du väljer en passande barnklocka, kan det vara bra att känna till dessa funktioner – så att du väljer en modell som passar just ditt barns behov. I vår guide får du alla tips du behöver inför ett köp. Läs mer och hitta en passande modell av klocka till barn!

Köpa barnklocka – 3 tips

När du ska köpa barnklocka finns det en hel del att ta ställning till, inte minst när det kommer till form och funktion. I listan nedan får du ta del av fyra tips på saker att fundera igenom innan du gör ditt val. Bland våra tips kan du även läsa mer om en professionell återförsäljare av barnklockor – som erbjuder prisvärda och kvalitativa barnklockor. 

1. Köp barnklockor online

Söker du efter snygga och praktiska barnklockor online kan du hitta många olika klockor barn i alla åldrar online. Oavsett vilken personlighet ditt barn har, kan han eller hon välja fritt mellan olika stilar och utseenden. De har både digitala och vattentäta modeller som håller för både lek och bus. Många återförsäljare erbjuder dessutom billiga och prisvärda produkter – utan att för den delen tumma på kvaliteten.

2. Olika typer av armbandsur till barn

När du väljer ett armbandsur till ditt barn ska du börja att fundera över vilka funktioner klockan bör ha. Faktorer som ålder och intressen kan spela en stor roll i val av rätt modell. Nedan går vi igenom fyra olika typer av klockor, och vad skillnaden är mellan dessa.

Barnklocka med GPS

En barnklocka med GPS hjälper dig att hålla koll på vart ditt barn befinner sig med hjälp av en inbyggd GPS. En smidig fördel med denna modellen är att du även kan kontakta dem via klockan. Vissa modeller har även inbyggd mikrofon och kamera, vilket gör det möjligt att ringa direkt till barnet via klockan.

Smart barnklocka

En smart barnklocka kan ha många olika funktioner. Till exempel kan vissa smarta klockor vara utrustade med appar som hjälper barnet att översätta text och tal till olika språk. Om ditt barn har ett intresse för att lära sig ett visst språk, kan alltså denna modell vara praktisk för att hjälpa till med språkinlärning.

Aktivitetsklocka för barn

En aktivitetsklocka för barn kan hjälpa till att kartlägga barnets aktiviteter och sömnmönster. Klockorna kan hjälpa till att mäta aktiva minuter och antal steg. Fördelen med en aktivitetsklocka är att de bidrar till att utveckla både ditt barns hälsa och kondition. Dessutom blir det mycket roligare att kunna följa utvecklingen direkt från klockan!

Vattentät barnklocka

Söker du efter en vattentät barnklocka behöver du inte leta särskilt länge. Många barnklockor på marknaden är nämligen redan vattenresistenta. Har du ett aktivt barn som gillar att bada eller deltar i aktiviteter där de kan bli blöta är detta ett utmärkt val. Då behöver du inte oroa dig för att klockan riskerar att gå sönder vid lek och bad.

3. Materialtyper

Att välja materialtyp till det tillhörande armbandet är något som bör väljas efter barnets tycke och smak. Men givetvis spelar även de praktiska funktionerna en roll. Nedan går vi igenom två exempel på olika materialtyper för barnklockor.

Gummiarmband

En barnklocka med gummiarmband passar för aktiva barn som deltar i flera olika typer av aktiviteter. Materialet drar inte åt sig vatten och passar därför även bra vid badlekar. Gummiarmabanden finns i många olika fina färger.

Kardborreband

En barnklocka med kardborreband är både enkel att ta av och på och passar extra bra för det yngre barnet. Till skillnad från gummiarmbanden finns kardborrebanden i fler mönster, vilket passar om ditt barn vill ha en mer personlig klocka.

Vanliga frågor och svar

Nedan besvarar vi vanliga frågor och funderingar kring barnklockor.

Finns det barnklocka som man kan ringa till?

Ja, en barnklocka man kan ringa till är en modell med inbyggd GPS. Då kan du enkelt få tag i ditt barn direkt via klockan – utan att barnet behöver tillgång till telefon. Populära modeller är bland annat FitBit och Xplora.

När kan ett barn börja bära klocka?

Ett barn kan börja bära klocka redan vid cirka 4–5 års ålder. Att börja introducera klockan i tidig ålder är ett bra sätt för barnet att lära sig olika tidsangivelser, vilket också underlättar inför en kommande skolstart. En egen klocka gör dessutom inlärningen både enklare och roligare!

Hur lär man barn klockan?

Ett sätt att lära barn klockan är genom olika geometriska mönster. Då kan man exempelvis visa barnet att halva klockan är 30 minuter, medan en fjärdedel är 15 minuter och så vidare. Men självklart finns det många fler sätt att göra det på. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser! Vill du få fler tips kan du läsa en informativ artikel hos Lararen.se.