MyWatch.nu

Audemars Piguet
Hem > Audemars Piguet

Audemars Piguet klockor

Audemars Piguet är ett märke för exklusiva klockor som utmärker sig genom sina många innovationer genom åren, såsom hur det bland Audemars Piguet-klockor ingår den första lyxsportklockan och det första armbandsuret med repeaterfunktion.

Populära Audemars Piguet klockor

I utbudet från Audemars Piguet utmärker sig några AP-klockor som särskilt populära, däribland Millenary, Royal Oak och Skeleton. Framförallt Royal Oak utmärker sig som den Audemars Piguet-klocka som har blivit riktig populär och har lyft märket.

Audemars Piguet Millenary

Bildkälla: Audemars Piguet

Audemars Piguet Millenary har en läckert tredimensionell utformning med en oval ocentrerad urtavla. Kollektionen började 1995, och produceras fortfarande i nya modeller. Dess moderna design med vattentäthet och delvis synligt urverk gör den intressant för den kreativt lagda, den aktiva och den mekaniskt intresserade, med ett utseende som imponerar och lämnar ett starkt intryck.

Passar för: Den som vill ha en modern klocka med unik design

Cirkapris: 300 000-660 000 kronor beroende på modell

Köp online

Audemars Piguet Royal Oak

Bildkälla: Audemars Piguet

Passar för: Den stilmedvetne som samtidigt vill ha en tålig klocka

Cirkapris: 200 000-9 400 000 kronor beroende på modell

Royal Oak

Royal Oak är en lyxsportklocka – den första sådan, introducerad 1972 – och utmärker sig genom sin distinkta och tidlösa oktagonala design inspirerad av dykarhjälmar och sin kronograf, som gör den till bland de mest åtråvärda klockorna på marknaden och som gjorde Audemars Piguet till det stora märke det är idag. Audemars Piguet har satt pris därefter, men en Royal Oak är en investering värd att göra.

Royal Oak Offshore

Royal Oak Offshore introducerades 1993 i samband med Royal Oaks tjugoårsjubileum, och har likt originalet en snyggt distinkt oktagonal utformning inspirerad av dykarhjälmar och kronograf. Den skiljer sig åt genom att ha en mycket bredare ram, vilket ger den ett något industriellt utseende, samtidigt som den är mer vattenresistent och tålig, och därmed lämpar sig ännu bättre för dig som lever aktivt.

Köp online

Audemars Piguet Skeleton

Bildkälla: Audemars Piguet

Passar för: Den som vill ha lyx och fascineras av mekanik

Cirkapris: 100 000-5 600 000 kronor beroende på modell

Audemars Piguets Royal Oak-kollektioner finns i modeller av typen skelettklockor, vilket innebär att alla de rörliga delarna i urverket är synliga från utsidan – antingen framifrån eller från baksidan sedd. Detta ger samtidigt en minimalistisk och mekanisk känsla, och är något som verkligen passar den som fascineras av urverk och mekanik – samtidigt som du får den lyx du förväntar dig av APklocka.

Köp online

Vanliga frågor om Audemars Piguet (AP) klockor

Här hittar du svar på frågor om Audemars Piguets klockor.

Vad får man betala för en Audemars Piguet-klocka i pris?

100 000 kronor och uppåt kan vara ett bra riktmärke att utgå från. Priset beror helt på vilken modell du är ute efter och hur exklusiv denna är.

Var tillverkas Audemars Piguet (AP) klockor?

Le Brassus, en by i dalen Vallée de Joux i Schweiz. Regionen är känd för sina klockor, och många välaktade europeiska urmakare har sitt ursprung där.

Hur ofta behöver jag lämna in min AP-klocka för service?

Cirka en gång var femte år är det som rekommenderas. Exakt tid varierar beroende på hur mycket du använder klockan – en som inte används dagligen kan servas något mer sällan.

Audemars Piguets historia

Audemars Piguet grundades 1875 av Jules Louis Audemars och Edward Auguste Piguet – två barndomsvänner som båda hade erfarenhet som urmakare och återförenades som vuxna. De delade upp arbetet på företaget mellan sig – Audemars hade hand om produktion, medan Piguet skötte försäljning.

Företaget togs över av deras barn, barnbarn och barnbarns barn, och växte och blev en storspelare i industrin för lyxklockor. De såg särskilt ett lyft efter 1972, när de introducerade den första lyxsportklockan. Den kallades Royal Oak, och blev en stor succé – den är numer Audemars Piguets mest populära klocka, och en av de mest åtråvärda lyxklockorna i världen.