MyWatch.nu

Cartier
Hem > Cartier

Cartier klockor

Cartier gör klockor som utmärker sig genom sin höga klass och stilfullhet, och tillhör de lyxklockor som anses vara mest åtråvärda i världen – och är samtidigt bland de mest miljövänliga enligt Världsnaturfonden.

Populära Cartier klockor

Cartierklockor finns i många olika eleganta stilar för olika tycken och smaker, och inkluderar populära kollektioner som Tank, Ballon Bleu, Santos och Panthere. Kännare klassar dessa klockor som världens mest åtråvärda, och deras stilfullhet gör det lätt att se varför.

Cartier Tank

Bildkälla: Cartier

Passar för: Modemedvetna och kännare, med stor eller mellanstor budget

Cirkapris: 7 000-900 000 kronor, beroende på modell och material

Tank Américaine

Tank Américaine är en klassisk och elegant Cartierklocka som liksom övriga klockor i kollektionen har en avlångt rektangulär utformning med läckert stiliserade romerska siffror och ädelmetall som material, eller på vissa nya modeller rostfritt stål. Américaine-klockor finns i olika modeller med varierande funktionalitet, såsom enbart tid, datum och kronografi, och passar därmed både den vill ha en praktisk klocka och den som främst ser den modeaccessoar.

Tank Française

Tank Française är en lyxig men sportig klocka från Cartier som utmärker sig genom sitt moderna länkade armband, som visar på ett helhetstänkande i utformningen: den rektangulära urtavlan tar inspiration från stridsvagnar, medan armbandet är influerat av stridsvagnars larvfötter. En modern tolkning av Tank-kollektionen som vänder sig till den moderne bäraren som vill ha ett elegant utseende.

Tank Solo

Tank Solo är en klocka som behåller den snygga och rektangulära utformning som genomgående har använts i Tank-kollektionen, men som försöker nå en ny publik med lägre budget. Här har Cartier gjort en klocka med urverk av kvarts och med rostfritt stål som håller priset nere – men som även finns i lyxigare varianter för den som vill lägga lite mer på att köpa en Cartier klocka.

Köp online

Cartier Ballon Bleu

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den stilmedvetna som vill stå ut med en klassisk design

Cirkapris: 28 000-1.800 000 kronor beroende på modell och material

Ballon Bleu är en modern lyxklocka som trots att den inte har producerats lika länge som Cartiers övriga har utmärkt sig genom sin runda design – något som Cartier inte ofta använder – och hur denna subtilt böljar utåt och därmed ger klockan sit namn. Ballon Bleu anses vara unisex i sin utormning, och är med sitt mekaniska urverk en favorit bland både stilmedvetna och klockentusiaster.

Köp online

Cartier Ronde

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den som vill komplementera en elegant och klassisk stil

Cirkapris: 16 000-100 000 kronor beroende på modell och material

Ronde är en klassisk lyxklocka från Cartier med elegant och stilfull design, som till skillnad från de flesta av Cartiers klockor har en rund urtavla. Den har lågt vattenmotstånd och är kanske främst lämpad som modeaccessoar vid bjudning och affärer snarare än en fritidsklocka, och finns med armband i både stål och läder.

Köp online

Cartier Rotonde

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den praktiskt lagde entusiasten

Cirkapris: 55 000-2 000 000 kronor beroende på modell och material

Rotonde är en rund lyxklocka från Cartier, som sätter kronograffunktionen i fokus, med hela mitten av urtavlan ägnad åt tidtagare. Samtidigt glöms inte klockfunktionen inte bort, då den yttre delen av urtavlan är vigd åt detta. En praktisk och innovativ klocka som tilltalar entusiaster inom mekanik, samtidigt som den har en vacker och tilltalande design.

Köp online

Cartier Santos

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den som vill ha en både praktisk och tidlöst klassisk klocka

Cirkapris: 6 500-1.400.00 kronor beroende på modell och material

Cartier Santos är bland Cartiers mest ikoniska klockor, och utformades ursprungligen för att enkelt och snabbt kunna avläsas av piloter under flygningar. Denna praktiska design kombineras med Cartiers kunnighet inom mode och smycken för att resultera i en praktisk och ikonisk lyxklocka som passar både på jobbet och på tillställningar.

Köp online

Cartier Panthère

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den stilintresserade som söker en elegant och praktisk accesoar

Cirkapris: 10 000-1 500 000 kronor beroende på material och modell

Panthère är en snyggt rektangulär lyxklocka från Cartier som bland annat utmärker sig av sitt leopardinspirerade kedjearmband, som smidigt följer med alla rörelser. Klockan anses vara feminin och sensuell och den används därför ofta av kvinnor, men den är även en favorit bland män med tycke för stil och elegans.

Köp online

Cartier Pasha

Bildkälla: Cartier

Passar för: Den aktive som samtidigt vill ha en snygg Cartierklocka som sticker ut.

Cirkapris: 32 000-1.200 000 kronor beroende på material och modell

Pasha sticker ut bland Cartiers alla klockor inte bara genom att ha en rund urtavla iställer för en rektangulär eller kvadratiskt och genom att ha arabiska siffror istället för romerska, utan också genom att vara en lyxsportklocka som lämpar sig för fysisk aktivitet och är vattenresistent upp till 100 meter under ytan. En vacker och praktisk klocka.

Köp online

Vanliga frågor om Cartier klockor

Har du frågor om Cartiers klockor? Här hittar du svaren.

Vad får man betala för en Cartier-klocka i pris?

De billigaste går för cirka 6 500-7 000 kronor, medan de dyrare ligger på cirka 1 5-2 miljoner kronor. Det finns med andra ord många prisklasser som passar de flesta oavsett budget.

Var tillverkas Cartiers klockor?

Cartiers produktion sker i staden La Chaux-de-Fonds i nordvästra Schweiz, på en av de största produktionsanläggningarna i landet. Det är även där som Cartier producerar sina smycken, som de också är kända för.

Vad betyder Cartier?

Cartier är helt enkelt namnet på företagets grundare, Louis-François Cartier. Det är även ett franskt ord för ”tillverkare av spelkort”, men detta har alltså inte med företagets verksamhet att göra.

Cartiers historia

Cartier grundades 1847 i Paris av Louis-François Cartier, som 1874 överlät företaget till sin son Alfred. Den tredje generationen urmakare på Cartier – Louis-François’ barnbarn Louis, Pierre och Jacques – fortsatte driva företaget, och designade många innovativa och revolutionerande klockor som lyfte märket och bidrog till att det blev det kända namn det är idag.

Den fjärde generationen – Jean-Jacques, Claude och Marion – sålde sedan företaget, och Robert Hocq tog över ledningen. Numera är Cartier en av världens främsta producent av lyxklockor, och anses utforma de mest åtråvärda sådana. De är enligt Världsnaturfondens rapport från 2018 även bland de mest miljövänliga märkena inom lyxklockor.