MyWatch.nu

Rolex
Hem > Rolex

Rolex klockor

Rolex är världens mest kända och populära märke för exklusiva och lyxiga klockor, som knappt behöver en introduktion. Rolex’ klockor utmärker sig inte bara genom sin stilfullhet, utan också av att vara mekaniskt högkvalitativa, och är mycket åtråvärda.

Populära Rolex klockor

Rolexklockor har redan sedan starten år 1905 varit mycket populära, och är idag världens mest kända och populära märke för lyxklockor. Det finns därmed många kollektioner och modeller, däribland Cosmograph Daytona, Submariner, Yacht-Master med flera.

Rolex Cosmograph Daytona

Bildkälla: Rolex

Passar för: Racerförare, mekanikentusiaster och de som önskar en lyxig och praktisk klocka

Cirkapris: 145 000-10 500 000 kronor beroende på modell och material

Cosmograph Daytona är en snygg Rolex-klocka som är utformad för racerförare inom långdistans, med en stilig tachymeter runt utsidan på urtavlan. Den har även ett snyggt tredelat armband, vattenresistens på upp till 100 meters djup, och ett represistent safirkristallglas, som resulterar i en enda klocka som är såväl elegant och lyxig som praktisk.

Köp online

Rolex Submariner

Bildkälla: Rolex

Passar för: Dykare och de som vill ha en både lyxig och praktisk klocka

Cirkapris: 90 000-3 800 000 kronor beroende på modell och material

Submariner är en Rolexklocka som introducerades 1953 som den första dykarklockan som kunde klara av upp till 100 meters djup under vattnet. De mer moderna sådana som produceras idag kan tas med tre gånger så djupt ner – och samtidigt är de snygga lyxklockor som även passar i vardagen, på jobbet och på tillställningar. En praktisk och lyxig klocka.

Köp online

Rolex GMT-Master II

Bildkälla: Rolex

Passar för: Den som reser mycket eller har familj utomlands

Cirkapris: 100 000-3 400 000 kronor beroende på modell och material

GMT-Master II är en klocka från Rolex som liksom namnet antyder visar två tidszoner samtidigt, som sedan dess introduktion 1955 har varit populär bland de som reser mycket – men som också är användbar för den som har familj utomlands. Klockan har dessutom en unik och stilig tvåtonsdesign som omedelbart är igenkännbar.

Köp online

Rolex Datejust

Bildkälla: Rolex

Passar för: Den som söker en klassisk och sofistikerad klocka med datumfunktion

Cirkapris: 22 000-2 000 000 kronor beroende på modell och material

Datejust 36

Datejust är en lyxklocka från Rolex som var det första automatiska armbandsuret att visa dagens datum i ett fönster på urtavlan. Datejust 36 är en av de senaste modellerna, från 2018, och är en lyxig och stilig klocka som är bland de allra mest populära och bäst säljande i Rolex’ utbud.

Datejust Steel

Datejust 41 i oystersteel är en stilig och sofistikerad lyxklocka från Rolex som liksom övriga Datejust-modeller visar dagens datum i ett litet fönster på urtavlan. Den utmärker sig genom sin användning av guld och oystersteel för en vackert kontrasterande tvåton som fortsätter längs med armbandet. En klassisk klocka som passar både på kontoret och på tillställningar.

Datejust II

Datejust II är en modell som i Datejust-kollektionen som introducerades 2009 med en uppdaterad tolkning av den klassiska designen. Den är populär på andrahandsmarknaden för dess läckra utseende, men ersatte redan 2016 av Datejust 41 och finns alltså inte längre att köpa i första hand direkt från Rolex och dess återförsäljare.

Datejust 31

Datejust 31 har liksom övriga modeller i Rolex’ Datejust-kollektion med lyxklockor ett fönster som visar dagens datum, samt den klassiska och stilrena designen som tydligt utmärker alla Datejust. Den pryds dessutom av stiliga romerska siffror i högkontrast mot urtavlan, med tolvan utbytt mot kronan från Rolex’ logotyp. En stilig klocka i klassisk stil för klockkännaren.

Köp online

Rolex Air King

Bildkälla: Rolex

Passar för: Piloter och de som önskar en klassisk klocka som också står ut.

Cirkapris: 30 000-245 000 kronor beroende på material och modell

Som man kan ana av namnet är Air King en lyxklocka som Rolex ursprungligen främst hade piloter som målgrupp för. Den har en läcker design med vita visare och siffror kontrasterade mot en svart urtavla, och lyser i mörker. En praktisk och snygg klocka som står ut från mängden – samtidigt som den känns klassisk och elegant.

Köp online

Rolex Yacht-Master

Bildkälla: Rolex

Passar för: Den stilmedvetne med fritidsbåt eller som jobbar till sjöss

Cirkapris: 50 000-2 000 000 beroende på pris och material

Yacht-Master är en stilfull lyxklocka från Rolex med tydlig inspiration tagen från sjöfart, med vackert kontrasterande färgsättning och som tål att tas med under vattnet på upp till 100 meters djup. Den perfekta klockan för dig som med stil ger dig ut på din yacht eller annan fritidsbåt, eller som arbetar till sjöss.

Köp online

Vanliga frågor om Rolex klockor

Du som funderar på att köpa Rolex hittar här svar på dina frågor

Hur mycket kostar en Rolex?

Vissa modeller med lägre ingångspris går att få tag på för cirka 20 000 kronor och uppåt, medan taket för de allra dyraste modellerna är mycket högre.

Hur ser man om en Rolex är äkta?

Alla äkta Rolex har ett serienummer. Utöver detta är kopior ofta gjorda i lättare material, så väg din klocka och jämför med vikt för Rolex online.

Var tillverkas Rolex klockor?

Alla Rolex’ klockor tillverkas i Schweiz, vilket de har gjort i över hundra år. Du som funderar på att köpa en Rolex-klocka kan alltså vara trygg i att du får en äkta schweizisk klocka.

Rolex historia

Det schweizisk-brittiska märket Rolex grundades 1905 i London av Alfred Davis och Hans Wilsdorf, först under namnet Wilsdorf and Davis. Till att börja med importerade de främst urverk från Schweiz för att sälja vidare till brittiska juvelerare, men började sedan även att producera egna klockor, och tog 1908 namnet Rolex till sitt märke. 1915 blev det även namnet på företaget, och 1919 flyttade Rolex till Genève i Schweiz.

Rolex fortsatte växa och blev allt större och populärare, tills det blev världens mest populära märke för lyxklockor. Wilsdorf grundade 1944 Hans Wilsdorf Foundation, som han placerade sina aktier i för att säkerställa att delar av företagets inkomster skulle gå till välgörenhet. Sedan Wilsdorfs bortgång 1960 är det stiftelsen som driver företaget.