MyWatch.nu

Citizen
Hem > Citizen

Citizen klockor

Citizen Watch, även helt enkelt kallat Citizen, är ett japanskt märke som producerar kvalitativa klockor som är kända för sin exakthet, samtidigt som de har relativt lågt ingångspris och därmed går att få tag på även inom mindre budgetar.

Hitta Citizen-klockor billigt

Till skillnad från många märken vars klockor för vissa kan kännas åtråvärda men omöjligt långt borta har Citizen-klockor ett mycket lägre ingångspris och går att få tag på även inom en snävare budget – detta utan att klockorna för den sakens skull ska kännas billiga. Du behöver inte heller besöka någon särskild officiell Citizen-butik för lyxvaror, utan kan enkelt handla en Citizen-klocka från andra återförsäljare som också har andra, billigare klockor i sitt sortiment.

Populära Citizen klockor

Utöver sitt låga och överkomliga ingångspris är Citizenklockor kända världen över för sin höga precision, i och med dess innovationer inom atomur, och har därmed använts på US Open. Bland deras populära klockor finns Citizen Eco-Drive, Aqualand, Super, med flera.

Citizen Aqualand

Bildkälla: Ur&Penn

Passar för: Dykare som vill ha en bra klocka för ett bra pris

Cirkapris: 2 000-14 000 kronor beroende på modell

Aqualand är en praktisk lyxdykklocka i en snygg kompassliknande tvåton, med många funktioner såsom varningssystem för om du simmar upp för fort, solceller för att eliminera behovet för utbytbara batterier, vattenresistens på upp till 200 meters djup, och visare för nuvarande djup upp till 70 meters djup. Den perfekta klockan för dykare.

Köp online

Citizen Eco-Drive

Bildkälla: Ur&Penn

Passar för: Den som inte vill ladda eller byta batteri till sin klocka

Cirkapris: 1 000-20 000 beroende på modell

Citizen Eco-Drive är egentligen inte en enda modell eller kollektion, utan en teknik som återfinns i flera av Citizens olika klockor. Eco-Drive laddar din Citizen-klockas batteri genom ljus – inte bara solljus utan även artificiella ljuskällor såsom tak- och bordslampor. Ett fulladdat batteri varar i månader även om det skulle befinna sig i totalt mörker under den tiden – därmed är klockor med Eco-Drive väldigt smidiga.

Köp online

Citizen Promaster

Bildkälla: Ur&Penn

Passar för: Dykare som vill ha en praktisk och robust klocka

Cirkapris: 1 300-26 000 kronor beroende på modell

Promaster Marine

Promaster Marine är en kollektion där varje medlem är en lyxig Citizenklocka för dykare. De utmärker sig genom att vara robust och tåligt utformade, med vattenresistens på varierande djup och stötskydd. När du väljer en dykarklocka från kollektionen Marine får du en kvalitativ klocka som du inte behöver vara rädd för att ta med under ytan.

Köp online

Promaster Diver

Promaster Diver är en robust och lyxig Citizen-klocka för dykare, med tydligt marint tema. Den är vattenresistent på upp till 200 meter under ytan, och har självlysande timmarkörer och visare för att därmed lätt kunna användas långt under ytan dit solljuset inte når. Den använder sig dessutom av tekniken Eco-Drive för att laddas med både solljus och artificiellt ljus från lampor – vilket innebär att du aldrig behöver byta batterier.

Köp online

Citizen Super

Bildkälla: Ur&Penn

Passar för: Den som önskar robusta och tåliga klockor

Cirkapris: 1 300-33 000 kronor beroende på modell

Citizen Super Titanium är egentligen inte en modell eller kollektion, utan är ett materal som Citizen Watch använder till vissa av sina klockor. Det är en vidareutveckling av solitt titanium, vilket resulterar i ett material som är fem gånger starkare än rostfritt stål, samtidigt som det är lätt och därmed behagligt att bära. Ett utmärkt val för den som vill ha en tålig klocka.

Köp online

Citizens historia

Citizen Watch grundades 1930 i Tokyo av investerare från både Schweiz och Japan. Bland dessa ingick ädelmetallhandlaren Kamekichi Yamazaki urmakaren Rodolphe Schmid, som sedan 1918 hade använt sig av namnet Citizen för de klockor han tillverkade för den japanska marknaden. Företaget stöttades av den japanske politikern och greven Shinpei Gotou som hoppades att genom Citizen kunna göra armbandsur med bra priser för folket, och detta är något som Citizen har blivit känt för – det och dess innovationer inom atomur, supertitanium och ljusladdare. Under krigstiden blev företaget tvunget att byta namn till Dainippon Tokei (”Storjapans klockor”), men efter krigets slut bytte de tillbaka till det mer bekanta Citizen.