MyWatch.nu

Invicta
Hem > Invicta

Invicta klockor

Invicta är ett numera amerikanskt och ursprungligen schweiziskt märke som producerar lyxiga klockor med fokus på design, som många använder som modeaccessoar. Invicta-klockor producers både i USA och Schweiz, och de lanserar ofta klockor i samarbete med populärkulturella märken.

Populära Invicta klockor

Invicta producerar klockor i både USA och Schweiz, ofta med ett fokus på klockan som snygg modeaccessoar, och har populära kollektioner som Akula, Excursion, Jason Taylor och Pro Diver. Med sina samarbeten finns även Invicta-klockor med motiv från popkulturen.

Invicta Akula

Bildkälla: Invicta

Passar för: Den stilmedvetne resenären

Cirkapris: 1 000-15 000 kronor beroende på modell och material

Akula är en klocka från Invicta som ursprungligen var en del av kollektionen Reserve, men som spunnits ut till en egen serie. Den utmärker sig genom sitt låga pris, sinaa stilfulla mörka färger och sin tidszonsfunktion, vilket gör den till en bra klocka för den som reser ofta. Den finns dessutom i både större och mindre storlekar.

Köp online

Invicta Excursion

Bildkälla: Invicta

Passar för: Den sport- och friluftsintresserade med sinne för stil

Cirkapris: 4 000-17 000 kronor beroende på modell och material

Med Excursion presenterar Invicta en klocka på en tillgänglig prisklass, samtidigt som den är kvalitativ och snyggt utformad i rostfritt stål. Den ger känslan av sport och friluftsliv, och passar utmärkt till dig som har en aktiv livsstil – och ännu mer med dess vattenresistens som tål upp till 200 meters djup – samtidigt som den är en utmärkt modeaccessoar.

Köp online

Invicta Jason Taylor

Bildkälla: Invicta

Passar för: De som önskar lyxiga och praktiska klockor

Cirkapris: 3 000-10 000 kronor beroende på modell och pris

Invicta Jason Taylor är en kollektion släppt i samarbete med den amerikanske fotbollsstjärnan med samma namn, och finns i flera modeller med olika funktioner – däribland dykarklockan Scuba Reserve med vattenresistens på upp till 500 meters djup, den lyxiga och tre-dimensionella Bolt Zeus, och den exklusiva steam punk-inspirerade klockan Black Diamond.

Köp online

Invicta Pro Diver

Bildkälla: Invicta

Passar för: De som söker en klassiskt stilfull klocka i lägre prisklass

Cirkapris: 800-10 000 kronor beroende på modell och material

Pro Diver är en klocka från Invicta som utmärker sig genom sin snygga klassiska utformning i rostfritt stål och dess länkade armband trots ett lägre pris. Namnet till trots är klockan inte utformad som en dykarklocka, men tål ändå att tas med till upp till hela 200 meters djup, och passar alltså för de flesta.

Köp online

Invicta Reserve

Bildkälla: Invicta

Passar för: Den stilmedvetne med lägre budget

Cirkapris: 800-10 000 kronor beroende på modell och material

Klockorna i Invictas kollektion Reserve finns i många modeller, och utmärker sig genom deras kronograffunktion samt deras utformning som stora, runda armbandsur gjodra i stål. Trots att de inte egentligen är dykarklockor har de flesta klockorna i kollektionen en bra vattenresistens och tåls att tas med till 200 till 300 meters djup under vattenytan, medan vissa klarar hela 500 meter. En bra klocka i lägre prisklass.

Köp online

Invicta Subaqua

Bildkälla: Invicta

Passar för: Den dykintresserade

Cirkapris: 2 000-5 000 kronor beroende på modell och material

Invictas kollektion Subaqua är kvalitativa dykarklockor som finns i flera modeller speciellt utformade för män och kvinnor, och är tillverkade i rostfrittstål med stötresistens och med vattenresistens på upp till 500 meter under vattenytan. En bra klocka för den dykintresserade som vill ha en kvalitativ och snyggt utformad klocka att ha med sig under ytan.

Köp online

Vanliga frågor om Invicta klockor

Här finner du svar på frågor om Invicta och deras klockor.

Vad betyder Invicta?

Invicta är ett latinskt ord som betyder ”obesegrad” eller ”oövervinnelig”. Det har använts som motto, bland annat i form av den latinska frasen ”Roma invicta” – det vill säga ”det oövervinneliga Rom”.

Hur mycket kostar en Invicta klocka??

Invictas klockor har ett lågt ingångspris på under tusen kronor, men producerar även klockor i högre prisklasser, och har därmed något för så gott som alla budgetnivåer.

Hur ofta måste jag lämna in Invicta för service?

Cirka en gång vart femte år är det rekommenderade för normalanvändning, medan klockor som utsätts för mer påfrestning såsom vid dykning eller fysisk aktivitet kan behöva servas något oftare.

Invictas historia

Invicta grundades 1837 i La Chaux-de-Fonds i nordvästra Schweiz – en region känd för urmakeri – av urmakaren Raphael Picard, med målsättningen att producera kvalitativa armbandsur för ett förmånligt pris. Märket blev en succé och producerade klockor länge, tills företaget i början av 1980-talet gick i konkurs.

Invicta blev uppköpt av Ondix 1983, som i sin tur gick i konkurs kort därefter, men köptes åter igen upp 1991 av nya amerikanska ägare. Sedan dess drivs företaget med utgångspunkt i Florida i USA, och producerar klockor både i USA och i Schweiz, och har utmärkt sig genom att producera klockor med lägre ingångspris och genom sina samarbeten med popkulturella märken och kändisar.