MyWatch.nu

OMEGA
Hem > OMEGA

OMEGA klockor

Det schweiziska märket OMEGA har tillverkat lyxklockor sedan 1848, och utmärker sig genom sina vackert utformade och kvalitativa klockor som har blivit symboler för precision i och med användandet i sportsammanhang.

OMEGA Seamaster Diver 300M

Bildkälla: OMEGA

Passar för: Den som vill ha en elegant och funktionell klocka av högsta kvalitet

Cirkapris: 20 000-400 000 kronor beroende på modell och material

Seamaster Diver 300 är en vacker, lätt asymmetrisk lyxklocka som är välkänd från dess användning i brittiska flottan och av James Bond på film. Som dykarklocka har den bra vattenresistens och kan tas med ned på upp till 200 meter under vattenytan, och har minuter tydligt utmärkta längs med ytterkanten med intervall om tio minuter.

Köp online

Populära OMEGA klockor

OMEGA gör klockor som är bland världens mest populära, och har utöver användning på Olympiska spelen burits av stora namn som JFK, Mikhail Gorbachev och Mao Zedong. Bland deras populära märken återfinns bland andra Speedmaster, Seamaster och Aqua Terra.

OMEGA Seamaster Aqua Terra

Bildkälla: OMEGA

Passar för: Den som vill ha en enda bra klocka i alla sammanhang

Cirkapris: 7 000-400 000 kronor beroende på modell och material

Aqua Terra är en OMEGA-klocka som är både sportig och elegant, och som därmed passar i de flesta sammanhang, oavsett om det gäller fritid eller affärer. Den finns i flera modeller i både rostfritt stål och ädelmetaller för både herrar och damer, med många olika prisklasser för olika budgetnivåer. En utmärkt och mångsidig klocka.

Köp online

OMEGA de Ville Prestige

Bildkälla: OMEGA

Passar för: Den som vill ta sig in i lyxklockornas värld med en kvaliativ och elegant klocka

Cirkapris: 8 000-300 000 kronor beroende på modell och material

De Ville Prestige är Omegaklockor som utmärker sig med sin rena, elegant tidlösa utformning. De känns lyxiga och exklusiva utan att de för den sakens skull behöver vara dyra, då det finns modeller i relativt låga prisklasser. De är därmed även en ingångsport till lyxklockor, med samma stilfulla design som man skulle förvänta sig dyrare kollektioner.

Köp online

OMEGA Speedmaster

Bildkälla: OMEGA

Passar för: Den flyg- eller sportintresserade samt klockentusiasten

Cirkapris: 4 000-1 200 000 kronor beroende på modell och material

Speedmaster är en Omega-klocka som även kallas Moon watch i och med att den har godkänts av NASA för användning i yttre rymden, och användes under månlandningen. Den har en stilig men praktisk utformning, och utmärker sig genom sin exakthet och precision, och används därmed ofta inom flyg och sport.

Köp online

OMEGA Constellation

Bildkälla: OMEGA

Passar för: Den som söker en kvalitativ kronometer i tidlös tappning

Cirkapris: 4 000-2 700 000 kronor beroende på modell och material

OMEGAs kollektion Constellation är en vidareutveckling av deras jubileumsklocka Centenary från 1948, och har en klassisk design som har hållit måttet sedan dess introduktion år 1952. Det finns många modeller i kollektioner i såväl stål som ädelmetaller, och är certifierad som ”master”-kronometer av METAS. En utmärkt klocka med klassisk design.

Köp online

Vanliga frågor om OMEGA klockor

Här finner du svar på vanliga frågor inför att köpa OMEGA-klockor.

Vad kostar en OMEGA-klocka?

De billigaste kostar cirka 4 000 kronor, medan de dyraste närmar sig tre miljoner kronor. Det finns alltså många prisklasser för dig som vill köpa OMEGA-klocka, och något för de flesta.

Hur ser man om en OMEGA-klocka är äkta?

Serienumret är ett av de tydligaste tecknen. På en äkta OMEGA-klocka ska detta vara sju eller åtta siffror långt – sök upp det graverade numret på din OMEGA online och se om det är korrekt.

Hur mycket ökar värdet på en OMEGA-klocka?

Detta beror på modell, material och ålder, och går inte att ge generella svar på. Speedmaster Professional är en OMEGA-klocka som ökade i värde med 96% 2003-2017: det är alltså en långsiktig investering.

OMEGAs historia

OMEGA grundades av Louis Brandt 1848 i La Chaux-de-Fonds i Schweiz, först som La Generale Watch Co. innan det 1903 fick namnet Louis Brandt et Frère-Omega Watch & Co. Brandts söner Louis-Paul och César fortsatte företaget, och tog fram ett produktionssystem med utbytbara komponenter. OMEGA fortsatte framgångsrikt, och gick 1925 samman med Tissot, och 1930 med SSIH.

OMEGAs klockor är inte bara bland de mest framgångsrika lyxklockorna i världen, utan också välkända för sin precision. Av denna anledning har de använts i sportsammanhang som de Olympiska spelen, och deras Speedmaster blev godkänd av NASA för användning i yttre rymden och bars på månlandningen. Än idag är de populära, och har fått ännu högre profil genom användningen i James Bond-filmerna.