MyWatch.nu

Breitling
Hem > Breitling

Breitling klockor

Breitling är ett märke vars lyxiga klockor utöver sin kvalitet utmärker sig genom sin höga precision och exakthet. I och med denna används de ofta till flyg, och kommer i vissa modeller med inbyggd radiosändare.

Populära Breitling klockor

Breitling erbjuder klockor i flera olika kollektioner, där de riktigt populära inkluder Avenger, Chronomat, Navitimer och Superocean. De utmärker sig bland annat av att Breitling genomgående snyggt använder sig av kvarts till urverket.

Breitling Avenger

Bildkälla: Breitling

Passar för: Den som lever ett aktivt liv och inte vill lämna klockan hemma

Cirkapris: 26 000-100 000 kronor beroende på modell

Avenger Seawolf

Seawolf är en Breitlingklocka som utmärker sig genom hur robust och tålig den är, samtidigt som den har en snygg och stilren design. Med denna klocka gör Breitling en kombination av sin klassiska flygvinkling och dykarklockor, och får fram ett armbandsur som går att ta med 3000 meter under vattnet.

Avenger 2

Avenger 2, eller Avenger II som det också stiliseras, är en kronograf i stilrent rostfritt stål, med urtavlor i tre färger: svart, grått och blått. Den utmärker sig genom sin ergonomiska passform och stötresistens, och är därmed en klocka som går att ha med sig ut även för den som lever mer aktivt.

Avenger Blackbird

Blackbird är en dykarklocka som utmärker sig genom att vara helt svart, med undantag för märkningarna på urtavlan och visarna, som är stora och täckta med självlysande beläggning för att vara lättare att avläsa även i dunkelt ljus. Med sitt lätta men robusta klockarmband av antracit är denna Breitling en klocka som passar för de med aktiv livsstil.

Super Avenger

För dig som lever ett aktivt liv och vill köpa en Breitling som tål det mesta är Super Avenger ett bra val. Den utmärker sig genom sin tålighet och dess halksäkra grepp, och klarar dessutom av vatten upp till 300 meters djup. Du behöver med en Super Avenger inte lämna din exklusiva klocka hemma när du ska bege dig ut.

Köp online

Breitling Chronomat

Bildkälla: Breitling

Passar för: Den som gillar retrostil och samtidigt vill ha en användbar klocka

Cirkapris: 13 000-300 000 kronor beroende på modell och material

Breitling Chronomat är en mekanisk lyxsportklocka som utmärker sig genom sin klassiska utformning med en bred ram runt urtavlan och sin igenkännbara Roleaux-armband med sin ”pistolkuledesign”. Klockan finns i många material, med urtavlor i flera färger – svart, blått, silver och koppar – och passar den som vill ha en praktisk klocka i snygg retrostil.

Köp online

Breitling Navitimer

Bildkälla: Breitling

Passar för: Den som önskar en klassiskt tidslös klocka för en elegant look

Cirkapris: 10 000-375 000 kronor beroende på modell och material

Breitling Navitimer utmärker sig omedelbart med sin klassiska, eleganta och sofistikerade design. Dess namn kommer från ”navigation” och ”timer”, och syftar på dess roterande ”räknesticka” som ursprungligen användes av piloter för att göra beräkningar. Än i dag är den populär bland piloter, men även andra som vill ha en elegant klocka väljer Navitimer.

Köp online

Breitling Superocean

Bildkälla: Breitling

Passar för: Den sportande som vill bära elegant klocka även vid fysisk aktivitet

Cirkapris: 10 000-300 000 kronor beroende på modell och material

Superocean Automatic

Superocean Automatic är en lyxsportklocka från Breitling som omedelbart och tydligt utmärker sig med sin eleganta, sportiga utformning, med dess starka men behärskade användning av färg. Den lämpar sig till alla som gillar att delta i sport och fysisk aktivitet, oavsett om det gäller på land eller upp till 500 meter under vattenytan.

Superocean Heritage

Likt Superocean Automatic är Superocean Heritage en lyxig sportklocka från Breitling med ett elegant och sportigt utseende – men som skiljer sig från Automatic genom att dra inspiration från dykarklockor från 1950-talet. Den går inte att använda på lika stort djup som Automatic – upp till 200 meter under vattenytan – men har istället en klassisk och stilig design.

Köp online

Vanliga frågor om Breitling klockor

Här hittar du svar på vanliga frågor om Breitlings klockor.

Hur ofta ska man lämna in sin Breitling för service?

Cirka en gång vart femte år, men det beror på hur mycket du använder den. En klocka som används dagligen kan behöva lämnas in oftare än en som inte gör det.

Vad får man betala för en Breitling-klocka i pris?

10 000 kronor och uppåt – de dyraste ligger på under 400 000 kronor. Detta beror på vilken modell och vilket material du väljer baserat på din egen smak och budget.

Hur uttalas Breitling?

Det uttalas ”brajtling”, på tyskt vis – ”brejtling” och ”britling” är alltså fel. Det tyska uttalet kommer sig helt enkelt av att Breitling är ett schweiziskt märke.

Breitlings historia

Breitling är ett schweiziskt märke som grundades av urmakaren Léon Breitling 1884 i Saint-Imier i nordvästra Schweiz. Märket gick i arv till Léons son Gaston och sonson Willy, men dennes barn var inte intresserade i att fortsätta produktionen, så denna slutade 1978. Företaget Sicura från Grenchen köpte upp märket året därpå och fortsatte produktionen; det såldes sedan igen 2017 till CVC Capital Partners.

Märket har länge utmärkt sig genom att producera högkvalitativa klockor inriktade mot piloter, med stort fokus på exakthet och precision, med klockor såsom Navitimer och Emergency, men är även populärt bland andra som vill ha en praktisk och elegant klocka.