MyWatch.nu

Exklusiva & billiga damklockor

Snygga damklockor finns i alla prisklasser, både billiga och dyra, och det går därför att hitta något för alla oavsett din budgetnivå – och de dyrare märkena har ibland också låga ingångspriser på vissa kollektioner.

Billiga damklockor

Klockor behöver inte vara dyra för att uppfylla de önskemål och behov du har – även billiga damklockor går bra att få tag på i bra kvalitet med de funktioner du önskar. Flera märken specialiserar sig på billigare med bra kvalitet, medan andra har låga ingångspriser.

Calvin Klein

Det amerikanska modehuset Calvin Klein, namngivet efter modedesignern med samma namn, är inte enbart ett klädes-eller parfymmärke, även om de ofta förknippas starkast med underkläder. Sedan 1997 producerar de under varumärket Calvin Klein Watches + Jewelry även klockor i en tidlöst minimalistisk och geometrisk stil som även på en lägre prisklass känns lyxiga och utstrålar elegans och klass. Calvin Kleins klockor passar dig som inte är beredd att lägga flera tusentals kronor på en klocka.

Citizen

Citizen Watch är ett japanskt märke som alltid, sedan dess start 1930, har haft som mål att kunna leverera kvalitativa armbandsur till gemene man, och fick under denna periodstöttning från Tokyos borgmästare för att kunna göra detta. Nyframtagen och innovativ teknik utmärker Citizens klockor, såsom arbete med tåligt men lätt supertitanium, atomur och ljusbaserad laddning som även fungerar med lampor–och detta utan att priserna ökar.

GANT

GANT är ett ursprungligen amerikanskt märke som till att börja med främst lade sitt fokus på att producera skjortor och andra kläder, men som senare expanderade och började arbeta även med klockor. De är numera baserade i Stockholm, men utformar fortfarande sina klockor i en klassisk amerikansk stil som trots sitt tillgängliga pris är både eleganta och kvalitativa. GANTs klockor är ett bra alternativ för den som helt enkelt behöver en vacker och praktisk klocka för ett bra pris.

Här hittar du billiga damklockor

Guldfynd

Guldfynd är en stor kedja med över hundra butiker runt om i Sverige, och erbjuder utöver dess huvudfokus på smycken i guld och silver även billiga men kvalitativa klockor. Dessa sträcker sig från de för riktigt låga pris på några hundralappar till de fortfarande billiga strax över 2 000 kronor. I deras sortiment finns märken som GHW, Rosefield, Tommy Hilfiger och O.N.E, med något fler modeller att välja på för dig som väljer att handla på deras webbutik jämfört med i deras fysiska butiker. Guldfynd har inte lika stort utbud märken när det gäller klockor som vissa butiker då deras främsta fokus är smycken, men har fortfarande en hel del att välja på.

Sobling

Sobling är en webbutik med fokus på smycken, men som även har ett visst utbud av klockor. Butiken startade 2009, och ägs och drivs av Anghems Guld, som i sin tur har varit verksam sedan 1950. Deras sortiment av damklockor består främst av klockor från Mockberg och Thomas Sabo, men även Efva Attling och Billgren går att finna. Priserna börjar något högre, strax över tusenlappen, och sträcker sig också något högre, men inte så pass att det inte längre känns som fördelaktig prissättning.

En bra återförsäljare men med något mindre utbud än vissa av sina konkurrenter.

AliExpress

AliExpress är en webbutik som baserar sig i Kina, men vänder sig till en internationell publik. Den har ett brett utbud produkter av de flesta slag, däribland damklockor som går att få väldigt billigt – men något att tänka på är att AliExpress ofta säljer kopior som är av sämre kvalitet än originalen, och att det inte egentligen är AliExpress som säljer produkterna, utan att det snarare fungerar som en marknadsplats som knyter samman säljare och köpare.

Det går att få bra varor därifrån, men det är inte alltid helt klart om det är original eller inte.

Exklusiva damklockor

Exklusiva damklockor är mer än bara en klocka. De är symboler för klass och elegans, och är vackra modeaccessoarer. De är dessutom en ekonomisk investering: bra klockor som kostar mer går ofta upp i värde med tiden och är något att föra vidare från generation till generation.

OMEGA

Det schweiziska märket OMEGA är välkänt världen över som ett av de bästa märkena när det gäller exklusiva och lyxiga klockor, både vad gäller dess vackra utformning och dess höga kvalitet. OMEGA utmärker sig dessutom genom sin höga precision, och deras Moon Watch är därmed en av de klockor som har godkänts av NASA för användning i yttre rymden, och den som bars under månlandningen.

OMEGA är en stilfull och elegant klocka som andas lyx, och ett bra val för alla som letar exklusiva klockor.

Rolex

Det schweizisk-brittiska märket Rolex är symbolen för lyxklockor: något som så gott som alla oavsett hur mycket eller lite insatta de är i exklusiva lyxprodukter känner till. Det finns en god anledning till det: Rolex’ klockor är de allra bäst säljande exklusiva klockorna i världen, och är såväl stilfullt och elegant utformade som högkvalitativa och tåliga.

En Rolex är ett mycket bra val – den är en modeaccessoar, en tekniskt välgjord klocka, och en ekonomisk investering för framtiden.

Hublot

Det schweiziska märket Hublot är relativt nytt jämfört med de andra jättarna inom de exklusiva lyxklockornas värld, som ofta har funnits sedan 1800-talet, men har redan sedan dess introduktion 1980 blivit ett mycket populärt märke. Deras högkvalitativa klockor talar för sig själva, och har vunnit flera internationella priser.

Sedan 2008 ägs och drivs Hublot av det franska LVMH, och sedan 2009 använder det sig av ett digitalt autentiseringssystem för att säkerställa att din klocka är äkta.

Patek Philippe

Det schweiziska märket Patek Philippe är världens äldsta urmakare som fortfarande och kontinuerligt har varit verksam inom urmakeri. Att lyxklockor förs vidare från generation till generation är inte något ovanligt, men hos Patek Philippe är detta något som de särskilt lyfter i och med deras klockors väldigt bra hållbarhet som de utmärker sig med.

De är också kända för att ha tillverkat världens dyraste klocka, som såldes för 31 miljoner kronor på en auktion 2019.

Cartier

Det franska märket Cartier är mycket välkänt inom lyxklockornas värld, och räknas i och med deras höga kvalitet och starka koppling till klass och stil som de mest åtråvärda i världen.

Utöver sin höga kvalitet och eleganta utformning är Cartier som märke känt för att vara miljövänligt – enligt Världsnaturfondens rapport från 2018 är de ett av de mest miljövänliga märkena inom exklusiva klockor i världen, och tar aktivt steg mot miljövänlighet.

Breitling

Det schweiziska märket Breitling är världskänt för sina högkvalitativa och elegant utformade klockor som utmärker sig för sin höga precision. Detta har medfört att de använd i flyg och har blivit start kopplade till piloter – även om de även vänder sig till en större publik än så.

De har i och med detta tagit fram lyxiga klockor med ovanliga funktioner som är särskilt anpassade för flyg, däribland deras klocka Emergency som har en inbyggd radiosändare.

TAG Heuer

Det schweiziska märket TAG Heuer är välkända för deras exklusiva klockor som inte bara handlar om klass och stil, utan också hög precision och hållbarhet. I och med detta används de ofta i sport och idrott, och har som exempel varit officiell tidtagare på Olympiska spelen och inom Formel 1.

När det gäller funktionalitet och exakthet är det få som stå sig mot TAG Heuers precisa och eleganta exklusiva klockor.

Audemars Piguet

Det schweiziska märket Audemars Piguet är världskänt för att introducerat många innovationer till de exklusiva armbandsurens värld, som exempelvis det första armbandsuret med repeterfunktion. Deras främsta kollektion är den världsberömda Royal Oak, som med sin dykarhjälminspirerade design introducerades 1972, och som sedan dess har blivit en av de mest populära och åtråvärda lyxklockorna.

Royal Oak var världens första lyxsportklocka, och har fört med sig att Audemars Piguet ännu är kopplat till sport och har en stark ställning inom marknaden för sportklockor.

Invicta

Det ursprungligen schweiziska märket Invicta är känt för sina många samarbeten med andra märken och personligheter inom populärkulturen, och producerar sedan att märket blev uppköpt av amerikaner år 1991 både amerikanska och schweiziska klockor.

De schweiziska klockorna är tydligt marknadsförda som just schweiziska, men både de amerikanska och de schweiziska är högkvalitativa armbandsur som är väl värda att köpa för den som vill ha en bra klocka med en väl genomtänkt design.