Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

STORYN BAKOM KLOCKORNA FRÅN Tag Heuer

Med en bakgrund inom det militära flyget hör Tag Heuer, som är specialiserade på chronografer, till en av de klassiska schweiziska klocktillverkarna.

» Köp herrklockor från Tag Heuer här!

» Köp damklockor från Tag Heuer här!

FAKTA: Tag heuer

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1860
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.tagheuer.com

Tag Heuer från klockstaden La Chaux-de-Fonds

Visst kan det kännas lite märkligt att såväl TAG Heuer som Rolex och Omega, några andra av de mer exklusiva tillverkarna av armbandsur, alla har haft sitt ursprung från samma stad, La Chaux-de-Fonds. Det är inte någon storstad vi talar om här, utan det rör sig om en mindre ort med drygt 30 000 invånare. Ändå har de lyckats skrapa fram några av de mest inflytelserika aktörerna bland tillverkare av klockor. Det var i La Chaux-de-Fonds som Tag Heuer startade år 1860 under namnet Heuer Leonidas, grundat av Edouard Heuer.

Precis som Breitling har också TAG Heuer en bakgrund i det militära flyget. Medan Breitling var leverantör till brittiska Royal Air Force, blev istället TAG Heuer den tillverkare som levererade armbandsur till tyska Luftwaffe under andra världskriget. Intressant är naturligtvis att två klocktillverkare, stationerade i samma lilla samhälle i det neutrala Schweiz, valde att sälja armbandsur till piloterna ur de båda stridande lägren under andra världskriget.

TAG Heuer i sportens värld

Det verkar som att varje tillverkare har sina egna områden där de blir mer framgångsrika än andra. Omega har tille exempel av hävd varit populära bland dykare och Breitling bland piloter. När det däremot kommer till TAG Heuer så är det framför allt bland idrottsmän i allmänhet, motorsport i synnerhet, som de har blivit allt mer populära. Många är de Formel 1-förare som har burit en TAG Heuer på handleden. Bland de mer kända namnen finns såväl den nu bortgångne Ayrton Senna som nuvarande storheter som Juan Pablo Montoya, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso och Lewis Hamilton.

Men det är inte bara bland förare de är kända, även stora idrottsevenemang som sommar-OS och världscupen i skidor och hela formel 1-cirkusen har lagt sin tidtagning i händerna på TAG Heuer.

Specialiserade på chronografer

När andra tillverkare har försökt nå ett helt spektrum av armbandsur, har istället TAG Heuer fortsatt att fokusera på chronografer. En chronograf kännetecknas av de mindre urtavlorna i den stora urtavlan, vilka ofta används för att visa mer detaljerade tidsnivåer som sekunder, månfaser eller datum.

Kopplingen till bilsporten märks i dag i benämningen av de olika modellerna inom Tag Heuers sortiment. Hos MyWatch kan du bland annat köpa Tag Heuer Grand Carrera, Tag Heuer Formel 1 och Tag Heuer Mercedes.

Köp klockor från Tag Heuer

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Tag Heuer hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Tag Heuer från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra märken

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.