Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

STORYN BAKOM KLOCKORNA FRÅN Rolex

Rolex, världens mest exklusiva tillverkare av klockor där hemligheten sitter i detaljerna som inga andra klockor är i närheten av. 

» Köp herrklockor från Rolex här!

» Köp damklockor från Rolex här!

FAKTA: Rolex

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1905
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.rolex.com

Rolex historia började i London

Den första historien om Rolex hämtas faktiskt inte från Schweiz, utan från London där Hans Wilsdorf och Alfred Davis 1905 grundade Wilsdorf and Davies. Då fokuserade företaget på att importera schweiziska urverk till London, som sedan monterades i klockor. Tre år senare, 1908, registrerades varumärket Rolex i klockstaden La Chauz-de-Fonds i Schweiz, där även Omega och Tag Heuer har sin bakgrund. Bolaget Rolex grundades sedan 1915.

Ett stål som inga andra klockor 

Rolex är känt för att vara det kanske exklusivaste av de exklusiva märkena bland klocktillverkare. Rolex har alltid varit känt som ett exklusivt märke, men utvecklingen av priser skedde främst under 1970-talet fram till 1990-talet när klockorna mer än mångdubblades i pris.

Klockorna från Rolex har nått sin status och sitt värde tack vare hantverket och allt som är unikt i en Rolex-klocka. Detta märks inte minst i produktionstiden, där det än i dag tar nästan ett år att tillverka en Rolex – trots att företaget i dag tillverkar närmare 1 miljon klockor per år. Eftersom Rolex själva sätter ett så stort värde i kvalitet och att alltid producera de bästa möjliga klockorna, så tas inga genvägar i tillverkningsprocessen. Rolex tillverkar i stort sett allting som behövs till klockan under ett och samma tak och dessa delar monteras för hand innan klockorna blir individuellt testade. 

En annan anledning till klockornas exklusivitet och värde sitter i materialet, i stålet. Rolex använder nämligen en typ av stål som heter 904L. Normalt sett används typen 316L till klockor, vilket även Rolex gjorde tidigare, men sedan 2003 har företaget gått över till 904L i alla sina klockor. Detta material är inte bara dyrare, utan det är även mer avancerat att använda och tillverka klockor av. När Rolex gick över till detta var hela fabriken tvungen att genomgå en förändring för att anpassas till det nya stålet och krävde även helt annan kompetens bland de anställda – men det är bland annat detta som skiljer Rolex från andra klockor. Anledningen till att Rolex gick över 904L är för att det ger klockorna ett helt annat utseende och skimmer än andra klockors stål, för att ytterligare sätta Rolex i särklass mot andra tillverkare. 

Rolex på djupt vatten

Något som också kännetecknar klockor från Rolex och som ytterligare stärker deras status som en exklusiv klocktillverkare är klockornas förmåga att klara sig under vatten. Klockorna som tillverkas med höljet Oyster, vilket lanserades 1926, är noga testade för att klara högt tryck i djupt vatten. Precis om andra tillverkare gör Rolex tester i lufftryckskammare, men därefter även test i djupa vattenbassänger. På så vis är Rolex bokstavligen talat mer djupgående i sina tester än andra tillverkare, vilket självklart ytterligare bidrar till märkets exklusivitet och den långa tillverkningstiden.

Alla Rolex Oyster-klockor garanterar att klara upp till 100 meter under vatten medan Rolex Deepsea extreme kan klara hela 3 900 meter under vatten.

Hur du ser att en Rolex är äkta

Med tanke på Rolex priser och exklusivitet är det naturligt att just Rolex är ett av de vanligaste märkena att förfalska och sälja piratkopior av. Det finns dock sätt att se om en Rolex-klocka är äkta eller inte. Framförallt gäller det att titta på klockans vikt, material och detaljer. Eftersom kopior oftast använder kvartsur istället för mekaniska verk är kopior lättare än en äkta Rolex. Materialet ser annorlunda ut än det karaktäristiska 904L-stålet samtidigt som detaljer som minutvisare inte är lika precist tillverkade och rent av slarvigt monterade.

Om du vill vara helt säker kan du ta bort armbandet och titta vid klockan 12 på klockan. Där ska det finnas ett ”Registred Design” nummer, om klockan är äkta. Vid klockan 6 på klockan ska du kunna hitta ett serienummer, om klockan är äkta. Serienumret började tidigare med en bokstav för att avgöra vilket år den var tillverkad, men numera är numret helt slumpmässigt. 

Alla Rolex-klockor går genom sitt serienummer att spåra ner till produktionen och till vilken butik som har sålt klockan. När du köper en Rolex från MyWatch är du givetvis garanterad att klockan är äkta och det medföljer officiell världsgaranti från tillverkaren.

Vilken modell vill du ha?

Blir du som så många andra intresserad av att köpa en Rolex-klocka? Kanske från den klassiska modellen Submariner eller den populära Daytona? Då hittar du säkert en klocka att förgylla din handled med bland modellerna här hos MyWatch. 

Köp klockor från Rolex hos MyWatch

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Rolex hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Rolex från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra märken

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.