Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från Oris

Oris är en av de många välkända schweiziska lyxurmakarna. Oris startade 1904 av Paul Cattin och Georges Christian och är välkänt för att de bara tillverkar mekaniska klockor och armbandsur. 

» Köp herrklockor från Oris här!

» Köp damklockor från Oris här!

Fakta: Oris

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1904
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.oris.ch

Hantverket bakom det mekaniska urverket

Klockor Oris kännetecknas av att enbart vara mekaniska. Ända sedan starten 1094, när företaget grundades av Paul Cattin och Georges Christian, har Oris endast tillverkat mekaniska urverk. Den andra typen urverk som är betydligt vanligare, det mer moderna kvartsuret, använder sig av en elektronisk oscillator för att fastställa tiden. Oris och andra mekaniska klockor förlitar sig istället helt och hållet på en fjäder, som måste dras upp med jämna mellanrum. Den här fjädern skapar energin som krävs för att klockan ska kunna gå. Tiden hålls av ett balanshjul, som genom att pendla fram och tillbaka fastställer tiden.

Detta gör att Oris är ett exklusivt hantverk med fantastiska detaljer bakom urtavlan. Oris tillverkar inga batteridrivna klockor och mekaniken symboliseras av den vackra röda rotorn, som är en patenterad symbol för Oris High-Mech. 

Generellt sett är ett kvartsur mer exakt än ett mekaniskt ur, men så länge en klocka från Oris tas om hand på rätt sätt av erfarna urmakare så är detta normalt sett inget problem. De bästa klockorna från Oris fastställer tiden så exakt som enda ner till hundradelen av en sekund.

Formel 1 och jazz förknippas med Oris

Tack vare att Oris skiljer sig från många andra klockor genom att vara helt mekanisk har klockorna blivit en statussymbol som uppskattas både för dess funktion för dess design. Som så många andra klockor från Schweiz har Oris figurerat i sportsammanhang, inte minst formel 1 där man har ett samarbete med den tyske föraren Nico Rosberg.

Oris är också nära förknippat med musikformen jazz, sedan man 1996 startade the Oris London Jazz Fesitval. Kopplingen mellan Oris och jass syns också i namnen på klockorna, då dessa till exempel har dedikerats till Louis Armstrong, Miles Davies och Duke Ellington med flera.

Oris håller liv i den schweiziska klocktraditionen och kan också stoltsera med att vara en av få klocktillverkare som fortfarande är oberoende ägda i Schweiz.

Högsta kvalitet till lägre pris

Något som ofta överraskar med Oris är det låga priset, som generellt sett ligger lägre än jämförbara klockor från andra tillverkare. Oris själva menar att detta beror på att de lägger mindre pengar på marknadsföring än vad andra klocktillverkare gör.

Klockorna från Oris finns i fyra olika och ganska tydliga inriktningar. Oris tillverkar klockor som riktar sig till flygkraft, till dykning, till motorsport och så finns givetvis klockorna med anknytning till jazz. Klockorna som vi säljer här på MyWatch finns därför i de fyra olika kategorierna, Oris Avition, Oris Culture, Oris Diving och Oris Motor Sport

Köp klockor från Oris hos MyWatch

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Oris hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Oris från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra märken

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.