Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från Omega SA

Med sin bakgrund i Schweiz i mitten av 1800-talet har Omega gått från att vara ett litet familjeföretag till att idag kunna stoltsera med att vara en av världens mest exklusiva klocktillverkare. 

» Köp herrklockor från Omega här!

» Köp damklockor från Omega här!

Fakta: Omega SA

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1848
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.omegawatches.com

Grunden för Omega ligger i klockorten

Det kan sägas vara lite märkligt, men den lilla orten La Chaux-de-Fonds i västra Schweiz, alldeles på gränsen mot Frankrike, ligger till grund för flera av de stora klocktillverkarna, så även Omega. Att affärerna skulle bli så här stora trodde knappast någon när företaget startades år 1848 av den Louis Brandt. Inledningsvis handlade det om att skapa fickur, som Louis monterade ihop med hjälp av delar från lokala hantverkare. Det blev klockor som Louis sedan sålde till Italien, Storbritannien och Skandinavien.

I slutet av 1800-talet tog så Louis båda söner, Louis-Paul och César, över verksamheten i några år, tills de båda gick bort i början av 1900-talet. Nu stod företaget, med 800 anställda och 240 000 tillverkade klockor per år, utan någon erfaren ledning då grundarens fyra barnbarn tog över, varav den äldsta, Paul-Emile, endast var 23 år gammal. Att Paul-Emile tog över visade sig vara ett genidrag. Paul-Emile blev och är än idag den stora anledningen till att Omega har nått till den position de har idag.

Den ikoniska modellen #1: Omega Speedmaster

Under åren har Omega lanserat ett flertal exklusiva modeller, inte minst Omega Speedmaster, en kronograf som lanserades 1952 och som än idag har en närmast ikonisk status bland många samlare. Armbandsuret går också under namnet Man on the moon sedan ett flertal astronauter, däribland Neil Armstrong och Buzz Aldrin, har burit modellen runt sina handleder. En stor del av mystiken kring uret ligger i dess exakthet som visades i och med Apollo 13 då samtliga instrument slogs ut, men tack vare sina armbandsur kunde astronauterna ändå genomföra ett flertal mätningar.

Den ikoniska modellen #2: Omega Seamaster

Har kronografen Speedmaster varit en modell för entusiaster så har den minst sagt en likvärdig bror i Seamaster. Att Omega Seamaster är ett dykarur råder det knappast några tveksamheter kring. När armbandsuret lanserades under 1940-talet fanns naturliga begränsningar i vattentätheten på grund av den tidens tekniker. Idag har uret kvar sitt ikoniska utseende, men tack vare nya tekniker har egenskaperna under årens lopp förbättrats väsentligt med bland annat vridbar bezel och heliumvalv.

James Bond

Det är nästan omöjligt att berätta om Omega utan att nämna den kanske mest kända bäraren av klockorna, James Bond. Sedan Pierce Brosnan tog över karaktären i och med GoldenEye 1995 har Agent 007 burit Omegas klockor runt sin handled. Sedan Daniel Craig tog över karaktären har en hel del förändrats, men Omega står fasta i rollen som Bonds favorittillverkare av klockor. Det syns inte minst i den egna modell, en Seamaster Aqua Terra 150M, som världens kanske mest populära filmkaraktär fick lagom till den senaste filmen, Spectre. 

Blir du intresserad av att köpa en klocka från Omega? Här hittar du hela utbudet av Omega-klockor hos MyWatch!

Köp klockor från Omega hos MyWatch

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Omega hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Omega från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra märken

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.