Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från Longines 

Longines förknippas ofta med tidtagning vid idrottsevenemang och klockor i flygplan. Men de har även armbandsur av högsta kvalitet. 

» Här köper du herrklockor från Longines!

» Här köper du damklockor från Longines!

Fakta: Longines

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1832
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.longines.com

Longines tog fart i Saint-Imier

Året är 1832 och Auguste Agassiz har precis lagt grunden till det som ska bli Longines, företaget som ska bli så starkt förknippat med såväl tidtagning vid idrottsevenemang och som klockor i flygplan. Platsen där allt tar fart är Saint-Imier, en liten by med 5 000 invånare som ligger beläget i den fransktalande kantonen Jura Bernois i västra Schweiz. Som av en slump är detta också platsen för TAG Heuers grundande, ännu en av de ledande klocktillverkarna för sporttidtagning. Idag ingår Longines i den stora Swatch-koncernen, en företag som har samlat ett flertal av de klassiska schweiziska klocktillverkarna under ett och samma bolag. 

Logotypen och flygindustrin

Longines minst sagt vackra logotyp, ett bevingat timglas, signalerar och sänder ut kraftiga signaler hur målgruppen ser ut. Att det är just flygindustrin som är målet för Longines blir på något sätt självklart. Det här har också synts till bland modellerna, inte minst genom det klassiska armbandsur som man designade i samarbete med Charles Lindbergh efter det att han som första människa flög nonstop över Atlanten 1927. Faktum är att det är en klocka som lever kvar och tillverkas än idag. Än idag lever inspirationen från flygindustrin kvar i många av modellerna.  

Longines som tidtagare inom idrotten

Att synas under riktigt stora internationella idrottsevenemang är naturligtvis en av de största meriterna ett företag kan uppnå. Longines har under årens lopp blivit starkt förknippade med flera stora evenemang, såväl de olympiska spelen som cykelloppet Tour de France och som tidtagare för den alpina världscupen. Men det är ändå som officiell tidtagare och partner till Franska öppna mästerskapen i tennis som Longines på allvar har satt sin prägel de senaste åren. 

Hos MyWatch hittar du alla klockor från Longines. Här köper du dina klockor!

Köp klockor från Longines

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Longines hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Longines från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra klockor

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.