Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från International Watch Company

Den schweiska klocktillverkaren IWC är kända för exklusiva modeller av armbandsur, men också för sina klockor som har sålts för välgörande ändamål.

» Köp klockor från IWC här!

Fakta: IWC

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1868
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.iwc.com

IWC tillverkade från början fickur för herrar

Historien om IWC startade – som för så många andra klocktillverkare – i Schweiz i mitten av 1800-talet. Till en början tillverkades endast fickur för herrar, men redan i slutet av 1800-talet påbörjades produktionen av armbandsur.

Att IWC, en förkortning av International Watch Company, är schweiziskt är i sig inte särskilt unikt. De har gott sällskap av de flesta övriga tillverkare av klockor till och med, åtminstone de mer fashionabla och erkända tillverkarna. Vad som däremot gör IWC unika är det faktum att de är den enda av de klassiska klockmärkena som har sin hemmabas i den tyskspråkiga delen av Schweiz, till skillnad för övriga märken som av tradition har varit hemmahörande i franskspråkiga kantoner i de västra delarna av landet, inte sällan i närheten av Genève.

Att IWC skulle bli en del av den väl ansedda europeiska klockindustrin var kanske inte helt självklart. Företaget grundades faktiskt av en amerikansk urmakare, Florentine Ariosto Jones, som tidigare hade flyttat från Boston till den tyskspråkiga staden Schaffhausen.

Sedan år 2000 ingår IWC Schaffhausen i den amerikanska lyxvarukoncernen Richemont International SA.

De exklusiva IWC-modellerna

Under åren har ett antal mer exklusiva modeller av armbandsur från IWC sett dagens ljus, modeller som har blivit närmast ikoniska bland medvetna bärare och även samlare. Det är nästan omöjligt att inte nämna de olika pilotklockorna samt modellserien Portofino, som har hämtat sitt namn från den lilla kuststaden i Ligurien i nordvästra Italien.

Även kronografserien Portuguese har under de senaste sju decennierna varit ett hett eftertraktat objekt för många samlare. Portugieser-serien som har sitt ursprung i 1930-talet då två välkända portugisiska affärsmän beställde varsitt armbandsur med samma precision som marina kronografer. Resultatet blev Portuguese och en modell som än idag är aktuell.

Välgörenhet

För IWC handlar dock inte allt om att enbart sälja klockor för att öka den egna lönsamheten. Flera gånger under företagets historia har IWC lanserat kraftigt limiterade upplagor av utvalda modeller, som sedan har sålts via onlineauktioner på företagets egen webbplats, och där pengarna sedan har gått till välgörande ändamål. 

Hos MyWatch kan du köpa du alla klockor från IWC, se mer här!

Köp klockor från IWC hos MyWatch

Här hittar du hela sortimentet med klockor från IWC hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en IWC från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra märken

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.