Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

STORYN BAKOM KLOCKORNA FRÅN HAMILTON WATCH COMPANY

Hamilton Watch Company är ett amerikansk märke för exklusiva armbandsur, som ursprungligen tillverkade fickur anpassade för tågtrafiken i USA. 

» Köp alla klockor från Hamilton här!

FAKTA: Hamilton Watch Company

Ursprungsland: USA
Grundat: 1892
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.hamiltonwatch.com

Berättelsen om Hamilton startade i Pennsylvania

Hamilton är ett amerikanskt klockmärke med rötterna i Lancaster, Pennsylvania och grundades 1892. Den första serien av klockor från Hamilton var fickur som skulle vara mer precisa för att undvika olyckor i tågtrafiken som ofta skedde på grund av att tågindustrin följde 50 olika tider. Klockor med precision var alltså från start målet för Hamilton. Idag är Hamilton en del av Swatch-koncernen och huvudkontor och produktion ligger i Biel, Schweiz. 

Militär utrustning

Under tidigt 1900-tal blev Hamilton en viktig leverantör till den amerikanska militären. Under andra världskriget fick de i uppgift att tillverka en miljon klockor. Utöver klockor tillverkade Hamilton marina kronometrar för navigering, vilket blev en livsviktig produkt för den marina kåren eftersom den alternativa navigeringsmetoden med radiovågor kunde manipuleras eller förfalskas av motståndare. Kronometrarna var väldigt exakta och pålitliga och därmed tilldelades Hamilton pris av den amerikanska marinen för excellent, militär utrustning. I modern tid så ser vi ofta Hamilton flygsammanhang så som avancerad uppvisnings flygning och stora events för flygentusiaster.

Teknisk revolutionär

Hamilton har vid flertalet gånger påvisat att det ligger i framkant när det kommer till teknisk utveckling i klockindustrin. 1957 introducerade dem den första elektriskt drivna klockan som revolutionerade marknaden. 1970 var dem först med att mäta tid med digital LED teknologi. Året därpå lanserade Hamilton den första automatiska kronografen, teknik som används för att spela in tidsintervaller dvs. tidtagning.

Hamilton i Filmens värld

Eftersom Hamilton hade starkt band till det militära så hade även första filmen där varumärket sågs på filmduken också militär koppling. Därefter har Hamilton skymtats i fler filmer, b.la. så hade Elvis Presley en Ventura runt sin handled i filmen Blue Hawaii. Stanley Kubrick som anses vara en av tidernas största producent vände sig till Hamilton för att få unika tidur till sin film År 2001 – Ett rymdäventyr som är en framtids-fiction som hade biopremiär 1968. Hamilton syns även i filmer som Men in Black, Independence Day, Die Hard och Interstellar.

Köp klockor från Hamilton

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Hamilton Watch Company hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Hamilton från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra klockor

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.