Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från Certina

Som så många andra stora tillverkare har även Certina sin grund i 1800-talets Schweiz då bröderna Adolf och Alfred Kurth började tillverka fickur i sin hemstad Grenchen.

» Köp herrklockor från Certina här!

» Köp damklockor från Certina här!

Fakta: Certina

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1888
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.certina.com 

Vägen till Certina 

Trots att företaget grundades av bröderna Kurth år 1888 dröjde det ända till 1906 innan företaget fick ett namn. Klockorna fick inledningsvis gå under namnet Grana, som är en kortform av Granatus, det latinska namnet på Adolfs och Alfreds hemstad, Grenchen. Namnet behölls sedan under ytterligare 32 år innan det 1938, strax innan andra världskriget byttes ut mot Certina, som är det latinska ordet för säker. 

Inledningsvis i Certinas era av klocktillverkning var de idag så vanliga armbandsuren mestadels avsedda för kvinnor. Männen tenderade istället att fortsätta bära klassiska fickur, nedstoppade i väst- och kavajfickorna. Trenden med fickur dog snart ur dock, och det tog inte många år innan armbandsur var högsta mode även för männen. 

Dubbel säkerhet i Certina DS

Under 1950-talet lanserades så Certinas troligtvis mest kända linje, DS. Med DS, som står för Double Security, hade Certina skapat en klocka för sina automatur som plötsligt var betydligt mer hållbara än konkurrenternas klockor. Tack vare ett skyddande och fjädrande hölje kunde urverket numera tåla fall på upp till sex meter utan skador. Konkurrenternas urverk var vid den här tiden betydligt ömtåligare, och det var inte ovanligt att även låga fall från bara ett par meter allvarligt skadade det som får anses vara klockans hjärta. I samband med utvecklingen av Certina DS och det hållbara urverket, tillverkades klockorna även med ett vattenskydd på 20 ATM, vilket under 50-talet var avsevärt mycket bättre än någon av övriga konkurrenter. 

Urkrisen och en del av Swatch

Under det tidiga 1970-talet drabbades så gott som hela den schweiziska klockindustrin av en ekonomisk kris. Tyvärr blev även Certina indragna i denna nedgång, vilket gjorde att de 1971 blev uppköpta och gick in i det som idag är Swatch-koncernen, som idag har ett flertal av världens största klocktillverkare, däribland Omega, Longines och Tissot.  

Intresserad av att köpa en klocka från Certina? Här hittar du hela MyWatchs sortiment!

Köp klockor från Certina

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Certina hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Certina från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra klockor

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.