Kundtjänst: 08-35 65 31

Öppettider: Måndag-Fredag 10:00-19:00

OFFICIELL VÄRLDSGARANTI 2-5 ÅR 105% PRISGARANTI HELFÖRSÄKRADE LEVERANSER 90 DAGARS ÖPPET KÖP
X

Storyn bakom klockorna från Breitling

Breitling är en schweizisk tillverkare av exklusiva armbandsur. Bland klockorna finns bland annat modellerna Chronomat, som är Breitlings flaggskepp.

» Köp herrklockor från Breitling här!

» Köp damklockor från Breitling här!

FAKTA: Breitling

Ursprungsland: Schweiz
Grundat: 1884
Produkter: Armbandsur
Officiell hemsida: www.breitling.com

Breitling startade 1884 i Schweiz

Precis som de flesta stora namnen inom klock-branschen så har också Breitling sitt ursprung i Schweiz. Allting började redan på 1800-talet med en man med efternamnet Breitling, nämligen Leon Breitling. I en liten schweizisk stad vid namn Saint-Imier startade han igång sitt urmakeri 1884, förmodligen helt ovetandes om vilken utveckling som skulle ske. Leon Breitling flyttade sedan sin verksamhet till den större staden La Chaux-de-Fonds 1892 i takt med att hans klockor blev allt mer populära. Här fortsatte han och växte som urmakare varje år som gick. 

Året 1915 började Breitling att fokusera mer på armbandsur än på de tidigare typerna av ur. Det krävdes mer och mer exakt tidtagning, speciellt eftersom flygplanen började utvecklas. Leon hade vid det här laget ställt sina skor på hyllan och givit över ansvaret till sin son Gaston Breitling. Företaget gick så bra att det år 1930 blev leverantörer till Royal Air Force. Nu hade Gastons son Willi tagit över ansvaret. År 1979 köpte Ernest Schneider varumärket.

En av de mest eftertraktade klockorna 

Historien om Breitling är fascinerande, men man köper inga klockor enbart på grund av saker som hänt i det förflutna. Breitlings klockor är i dag en av de mest eftertraktade typerna av klockor som finns. De befinner sig högst upp i toppen tillsammans med andra jättar så som Omega och Rolex. En Breitling-klocka köper man antagligen bara en gång, tack vare klockornas höga kvalitet. Den håller länge, kanske så pass länge att den går i arv till ditt barn. Kvaliteten på Breitling är häpnadsväckande och självklart är det så att de 130 åren som företaget har på nacken givit dem en stabil grund att stå på. Vilka lärdomar har de inte fått under denna period? 

Kännetecknande för en Breitling-klocka är storleken, till exempel har Super Avenger-serien en urtavla på 48 millimeter i diameter. Detta eftersom till exempel piloter snabbt ska kunna få en överblick när de tittar på klockan. Så en klocka från Breitling tar plats och syns på din arm när du bär den. 

Chronomat - Flagskeppet hos Breitling

Bland Breitlings modeller märks framförallt Chronomat, som från början var en del av Windrider-serien, en annan modell från Breitling. Numera är dock klockan en egen serie och kännetecknas av sitt färgspråk, material och funktioner som är något helt eget jämfört med övriga Breitling-klockor. Chronomat hör till de mest exklusiva klockorna på marknaden och hos MyWatch hittar du bland annat serien Chronomat 41 och Chronomat 44.

Ett tips till dig som funderar på att köpa en Breitling-klocka är att köpa en klocka i tidlös design. Det som är snyggt just nu kanske inte är lika snyggt om 10 år eller om 50 år. De flesta klockorna som Breitling designar är därför ofta stilrena och klassiska.

Köp klockor från Breitling

Här hittar du hela sortimentet med klockor från Breitling hos Mywatch.

Handla online med garanti

När du köper en Breitling från MyWatch får du alltid en fabriksny klocka samt givetvis med komplett dokumentation och världsgaranti.

Läs mer om alla våra klockor

Läs mer om alla klocktillverkare som du hittar hos på MyWatch.